top of page
  • korostentime

Байдужість дійсно вбиває.



Жорстоке побиття двох чоловіків (поліцейських не при виконанні) групою молодиків, у ніч з 1 на 2 жовтня у спальному мікрорайоні Чернігова Масани, зрезонувало на всю країну, і, у котрий раз, підтвердило вірність твердження "Байдужість вбиває".


За інформацією місцевих ЗМІ, причиною нападу на 30-річних чоловіків стало зауваження одного з них у бік компанії молоді у супермаркеті АТБ.


Свідки події, розповіли журналістам, що поліцейський у цивільному зробив зауваження хлопцю, який нецензурно лаявся у присутності дівчат. Після цього, група підлітків дочекалася, коли чоловіки вийдуть з магазину, та напалa на них.


Внаслідок побиття чоловіків, один з них загинув на місці події, другого було госпіталізовано до реанімації обласної лікарні.

За підозрою у скоєнні злочину поліція затримала шістьох осіб. Чотирьом з них, які безпосередньо завдавали тілесні ушкодження, слідчі повідомили про підозру у скоєнні умисного вбивства. Підозрювані – жителі Чернігова, наймолодшому з них 16 років, ще двом по 17, а найстаршому – 18. Також поліція повідомила про підозру у скоєнні грабежу 32-річному чернігівцю, який забрав сумку одного з потерпілих.


фото ГУ Нацполіції в Чернігівській області


загиблий поліцейський Артур Єрохін з дітьми / фото Facebook Вероніки Єрохіної


В інтернет-мережі оприлюджено декілька відео жорстокого побиття чоловіків. На одному з відео видно, як двоє чоловіків лежать на землі і група молодих людей б'є їх ногами, чути лайку та сміх…


Було багато свідків події, проте, чомусь, ніхто не зупинив побиття. Ніхто не заступився, не окликнув, навіть не підійшов спитати, що відбувається, всі боягузливо вдавали, що не помічають насилля.


Останнім часом маємо чимало прикладів побиття людей за звичайне зауваження і це є вкрай важлива проблема суспільства, бо молодь, позбавлена традиційного виховання, росте в умовах вседозволеності, відсутності будь-яких моральних рамок. Молодь кічиться побиттям людей та уникненням покарання, що підвищує їх авторитет у колі однолідків.


Саме байдужість оточуючих та безкаранність правопорушників і є головним чинником агресивної поведінки молоді.


Тарас Мал

Слідкуйте за подіями в місті та Україні разом з Коростень TIME

Підписуйтесь на наш Facebook. Instagram. YouTube.






17 переглядів
bottom of page