top of page
  • korostentime

Міський голова Коростеня планує здати в оренду міський раді свій автомобіль VOLKSWAGEN TOUAREG.


Але умовою, окрім грошей за оренду, буде повне сервісне обслуговування автомобіля та заправка пальним.

Мабуть, мера нашого міста надихнув вчинок його колеги - мера міста Берегове.


Про цю сумнівну аферу писали на сайті Закарпаття онлайн.

Берегівський міський голова Золтан Баб’як хоч і задекларував придбання новенького позашляховика, але паливо для нього щомісячно забезпечуватимуть жителі міста.

Про це в соцальній мережі Фейсбук інформує спільнота

Днями, мер закарпатського міста Берегово Золтан Бабяк придбав елітний позашляховик Skoda Kodiaq 2020 року випуску, за який йому прийшлося віддати понад 1 млн грн. офіційному дилеру, враховуючи рік випуску і повну комплектацію.

Щоправда, придбання дорогого автомобіля мер Бабяк вніс до «Повідомлення про суттєві зміни» власної декларації НАЗК, де вказав про походження коштів – позика від фізичної особи (300 тис грн) і споживчий кредит (622 тис грн), тим самим умовно знявши з себе всю відповідальність

"Здавалося б, мер Баб’як продумав все до дрібниць, діяв виключно у рамках чинного законодавства і відповідно до вимог Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Але, як завжди буває у ситуації з топ-посадовцями, попався на дрібниці із зловживанням службовим становищем, а саме – підписав розпорядження про забезпечення власного автомобіля «бюджетним паливом».

Якщо вчитатись між рядків у розпорядження №4 «Про визначення норм витрат та місячних лімітів на автомобіль міської ради та переданих автомобілів у безоплатне користування Берегівській міській раді на 2020 рік», то виходить, що мешканець Берегова Золтан Баб’як віддає у безоплатне користування меру міста свій власний преміум автомобіль, який, до речі, взяв у кредит, лише за умови, що його вчасно обслуговують на офіційному сервісі та заливають щомісячно 250 літрів дизпалива.

Іншими словами, Берегівський міський голова взяв у кредит новенький джип, здав його сам собі в оренду, а обслуговування і дозаправку доручив міськраді", - інформує спільнота.



"Такого роду схеми, на жаль, є частим явищем в українській політиці, особливо в органах місцевого самоврядування, де на найвищих керівних посадах одній й ті ж чиновники перебувають по декілька каденцій.

Слідкуйте за подіями в місті та Україні разом з Коростень TIME

Підписуйтесь на наш Facebook. Instagram. YouTube.

780 переглядів
bottom of page